Liga de Baschet Feminin IASI

Liga de Baschet Feminin IASI este o competitie de baschet feminin organizata de BC STARTERS IASI si SPORT A LA IASI. In colaborare cu cluburile particpante din zona MOLDOVEI, avem obiectivul de a dezvolta baschetul feminin juvenil din regiune. Liga are la baza nevoia sportivelor de a juca meciuri de pregatire. Categoriile de varsta urmarite sunt: U10, U12, U13, U14. Meciurile se vor derula in afara Campionatului National al Romaniei (unde costurile de particpare pot deveni un obstacol real).

In prezent nu exista suficiente competitii locale si regionale prin care baschetul feminin sa dezvolte. Prin aceasta liga dorim sa oferim un cadru organizat tuturor, prin care sa acoperim aceasta nevoie necesara performantei.

Competitia se desfasoara lunar, cu meciuri in week-end-uri, pe 5 categorii de varsta distincte: U10(<2009), U12(2008), U12(2007), U13(2006) si U14(2005).

Inca de la editia din martie, totalul cluburilor participante este de 11 (din intreaga regiune a Moldovei si din Republica Moldova). Numarul total de echipe la toate categoriile este de 23. Numarul total de jucatoare participante depaseste 250.
Cifrele sunt in crestere de la editie la editie.

Dorim sa aducem impreuna o retea de cluburi si echipe prietene. Preocuparea comuna este baschetul feminin si sa organizam cat mai multe meciuri pentru toate categoriile de varsta.