Ne-am cam făcut de cap la… IAȘI STREETBALL CHALLENGE

Iașul a fost, pentru un week-end, capitala baschetului 3x3, și nu numai pentru România. Fie că au venit de la 800 de kilometri depărtare sau doar de la 80, peste 50 de echipe s-au reunit la sfârșitul săptămânii trecute pentru a juca baschet 3la3 la primul turneu, IAȘI Streetball Challenge, din circuitul național Raiffeisen Bank Challenger Tour
(www.3la3.ro, www.facebook.com/SportArenaStreetball).
A fost o sărbătoare a baschetului în aer liber, pe jumătate de teren, o disciplină din ce în ce mai populară, care se luptă cu șanse reale pentru a fi inclusă în programul Jocurilor Olimpice, începând cu ediția Tokyo 2020. Competiția marca Sport Arena Streetball și organizată de SPORT a la IAȘI, a avut toate ingredientele necesare pentru spectacol. Concursuri de slam-dunk și îndemânare, demonstrații de street dance, majorete și multe meciuri spectaculoase. Grațian Pintea, deși la doar 1,75 metri înălțime, a uimit asistenta prin detenta sa impresionantă și a câștigat concursul de slam-dunk, învingându-l în finală pe Andrei Gheorghe.

Quasar Dance 4
Gratian Pintea 1

 

Cele mai tari dueluri s-au dat la categoria Open Masculin, acolo unde echipa câștigătoare urma să fie răsplătită cu un cec în valoare de 5000 de lei. În finală, Știința București a învins, cu scorul de 21-14, echipa bulgară USK Blagoevgrad, care eliminase în semifinală marea favorită, Școala Veche.
Bulgarii au călătorit peste 800 de kilometri pentru a juca la acest turneu, dar s-au bucurat de fiecare moment. “Ne place să călătorim, iar în România venim mereu cu mare drag. În Bulgaria nu avem turnee atât de bine organizate, totul este excelent aici”, sunt vorbele lui Ivan Mirchev, căpitanul celor de la Blagoevgrad.

streetball-2016_43concurs

 

Nu doar jucătorii profesioniști au participat la turneu. Echipa Happy Girls a avut în componență mai multe profesoare de la o școală din Suceava, care au venit în Iași special pentru acest turneu. “Ne place baschetul și vrem să dăm un exemplu celor mai tineri, elevilor noștri, vrem să promovam mișcarea în aer liber”, și-au justificat ele prezența la turneu.

streetball-2016_37streetball-2016_65

 

Majoretele de la Dracula’s Girls, vicecampioane europene, au încântat asistența iar trupa Quasar Dance a smuls ropote de aplauze cu o evoluție entuziasmantă. Alături de eveniment a fost și cunoscutul artist ieșean Iulian Canaf, ambasador al turneului, care a fost premiat de către Pegas cu o bicicletă.

Iulian Canaf si Dorin SchiopuDracula’s Girls 2

 

Mulțumim încă odată tuturor SPONSORILOR NOȘTRI, prin implicarea cărora se cristalizează deja o comunitate de sprijin a baschetului din Iași: Blue AirCentrul Comercial Felicia IasiCMC IASIKlarwinCarrefour Iasi FeliciaViperToyota IasiIna DesignWeider.ro - Nutrition for ChampsBitdefender Romania, YVES ROCHER, AncadaGip Est, Primaria IasiKiss FM

Comments are closed.