REGULAMENT

1. Generalităţi 

1.1 Acest regulament se aplica tuturor participantilor la probele din cadrul evenimentului “Crosul Firmelor Iasi”.

1.2 Organizatorul evenimentului este ONG “SPORT A LA IASI”

1.3 “Crosul Firmelor Iasi” este un eveniment deschis tuturor angajatilor firmelor participante

1.4 Nu pot participa sportivii profesionisti care primesc indemnizatie de sportiv de la un club sportiv, chiar daca sunt angajatii unei companii. Se considera sportiv de performanta o persoana care primeste indemnizatie de sportiv de la un club sportiv.

1.5 Prin semnarea formularului de înscriere fiecare participant:
- declara ca accepta si intelege termenii si conditiile de participare la Crosul Firmelor Iasi, precum si regulamentul competitional;
- isi da acordul ca imaginea sa sau alte date publice precum rezultatele obtinute, clasamente, sa fie folosite în materialele de promovare a evenimentului, sub forma de fotografii, afise, filme, interviuri etc. în mod gratuit si necenzurat.

2. Obligatiile participantilor 

2.1 Participarea la “Crosul Firmelor Iasi” se face pe proprie raspundere, in deplina cunostinta a aptitudinii de a participa la eveniment, a starii de sanatate fizica si mental.

2.2 Fiecare participant este responsabil pentru propria securitate si siguranta. Organizatorii, partenerii, sponsorii, voluntarii si personalul care participa la realizarea evenimentului nu sunt responsabili pentru orice fel de ranire, deces sau pagube de orice natura care pot surveni în timpul sau ca urmare a desfasurarii evenimentului.

2.3 Este recomandat ca participantii sa dispuna de asigurare în caz de accidente valabila pentru competitii sportive.

2.4 Reprezentantul fiecarei companii este obligat sa comunice coechipierilor conditiile de participare la “Crosul Firmelor Iasi”. Este responsabilitatea reprezentantului companiei sa coordoneze participarea la cursa, incluzând înscrierea membrilor, ridicarea si distribuirea kit-ului de participare (numar si cip), comunicarea cu echipa si organizarea unei zone de intalnire în zona de start, iar dupa finish strangerea si returnarea cip-urilor.

2.5 Participantii au obligatia de a asculta si de a respecta indicatiile/instructiunile organizatorului si a personalului de concurs, sa manifeste un comportament civilizat, sa dea dovada de fair-play fata de ceilalti participanti.

2.6 Organizatorul poate interzice luarea startului sau continuarea cursei pentru orice participant daca acesta se prezinta în stare de ebrietate sau este sub efectul substantelor halucinogene, de slabiciune sau epuizare fizica sau psihica.

2.7 NU se mai fac înscrieri dupa data de 15 august 2017.

2.8 In caz de neprezentare la start, abandonul vreunui reprezentat al firmei, retragere din orice motiv cotizatia de participare nu se returneaza.

2.9 In cazul anularii competitiei in caz de forta majora sau din motive care nu depind de organizator cotizatia de participare nu se returneaza. Organizatorul nu va suporta in nici un fel costurile adiacente (transport, cazare, masa, etc.) ale participantilor.

3. Pachetul de inscriere 

-inainte de concurs: cip cronometrare, numar de concurs
-în timpul cursei: asistenta medicala, acces la punctele de hidratare si revitalizare
-dupa cursa (pentru participantii care termina cursa): trofee, medalii, diplome pentru premiati, diplome on-line.

4. Conditii de participare:

-pot participa angajatii firmelor înscrise
-angajatii pot fi insotiti (sot, sotie, frate, sora, prieteni, etc.), persoane care sa va reprezinte compania
-angajatii / insotitorii trebuie sa aibe 18 ani impliniti
-numarul participantilor sa nu depaseasca nr. de angajati (ex: daca aveti 20 angajati, atunci pot participa 20 persoane).

5. Puncte de control 

ATENTIE! Participantii care un vor trece prin toate punctele de control vor fi descalificati automat.

6. Ridicarea pachetului de start:

pana la data de 15 aprilie se va anunta data si locul de unde se vor ridica kit-urile punctele de control / punctele intermediare se vor regasi de-a lungul cursei, iar participantii care nu trec prin aceste puncte vor fi descalificati;
-este interzisa modificarea cip-ului sau a numarului de concurs, instrainarea lor catre alta persoana, in acest caz participantul riscând neinregistrarea în punctele intermediare si/sau finale si descalificarea
GRESELI DESCALIFICATORII
-neparcurgerea traseului stabilit si marcat, abateri de la traseu;- neaccesarea unui punct de control;-pierderea numarului de concurs/a cip-ului;
-participarea fara cip;
-utilizarea unui mijloc de transport pe durata cursei;
-comportament neadecvat fata de alti participanti, public, sustinatori, organizatori, parteneri, sponsori, voluntari.

7. Clasamentul pentru probele de Alergare va fi disponibil pe site-ul www.sportalaiasi.ro, ulterior evenimentului
- diploma de participare va fi in format electronic, disponibila pe site;

8. Puncte de hidratare 

- punctele de hidratare se vor regasi intr-un punct de-a lungul traseului, in zona de finish si vor contine cel putin apa si fructe.

9. Toalete:

langa zona de start/finish vor exista toalete ecologice

10. Categorii si clasament

10.1 Participantii se pot inregistra la urmatoarele categorii: ˇ Alergare

10.2 Se fac clasamente atât pentru firme cat si individual pentru categoriile de mai sus (masculin, feminin).

10.3 Se premiaza:
-primii trei clasati (individual) din fiecare categorie;
-primele trei firme care acumuleaza puncte in urma primilor 5 participanti sositi
-primele trei firme cu cel mai mare numar de participanti finalisti;
-12 extrageri la tombola (se valideaza extragerea pentru participantii prezenti si finalisti)

10.4 Nu sunt premiati insotitorii, doar angajatii firmelor participante!

11. Afisarea rezultatelor provizorii/efectuarea verificarilor suplimentare/solutionarea contestatiilor: 

Rezultatele vor fi afisate intr-o zona vizibila anuntata in timpul evenimentului unde participantii pot vedea rezultatele provizorii în asa fel incat toti cei interesati sa poata verifica locul si timpul obtinut iar eventualele neclaritati/omisiuni/contestatii sa se solutioneze in respectivul interval orar.

12. Premierea la Alergare se va realiza in intervalul 11:00-12:30, astfel: 

-individual locurile 1-10 Feminin / Masculin, de la fiecare proba;
-primele trei firme care acumuleaza puncte în urma primilor 5 participanti sositi la cele 2 probe;
-primele trei firme cu cel mai mare numar de participanti finalisti; 12 extrageri la tombola (se valideaza extragerea pentru participantii prezenti si finalisti)

13. Proceduri de concurs 

13.1 Sedinta tehnica
O sedinta tehnica va fi tinuta pentru toti participantii in ziua startului. In cursul sedintei tehnice participantii vor fi informati asupra traseului, portiunilor periculoase, eventualelor modificari, precum si a regulilor de comportament pe care participantii sunt obligati sa le respecte. Sedinta tehnica va fi tinuta de directorul de concurs iar prezenta participantilor este obligatorie.

13.2 Numarul de concurs si cip-ul de concurs
Este obligatoriu ca numarul de concurs sa fie prins pe partea din fata a tricoului si trebuie sa fie vizibil pe tot parcursul concursului, cip-ul trebuie prins de siretul pantofului de alergare / glezna (nu sunt transmisibile).
In caz de abandon numarul si cip-ul trebuiesc predate la punctul de control unde se anunta retragerea din concurs.
Este responsabilitatea participantului sa poarte numarul de concurs pe tricou pe partea din fata iar cip-ul trebuie prins conform instructiunilor de pe plic. Va fi descalificat automat orice participant care nu poarta numarul de concurs pe tricou, poarta alt numar de concurs în locul celui primit din partea organizatorului sau care nu poarta cip-ul de concurs pe toata distanta cursei. In ziua competitiei nu va fi posibila schimbarea sau inlocuirea numarului de concurs – in cazul pierderii si nici schimbarea numerelor de concurs intre participanti. Aceste abateri duc la descalificare.

13.3 Sistemul de cronometrare
Cronometrarea va fi asigurata de catre o companie specializata – ChampionChip. Sistemul de cronometrare calculeaza timpul fiecarui participant din momentul in care trece peste covoarele electronice instalate la linia de Start, inregistrand fiecare trecere peste acestea – la Start, la Check Point-urile de pe traseu si la Finish. Acest lucru insemnand ca ordinea sosirii participantilor NU INSEAMNA si ordinea locurilor. Clasamentul se va face in ordinea timpului obtinut pe distanta respectiva. (Ex. un participant care a plecat printre ultimii poate avea timp mai bun decat un participant care a plecat printre primii);

13.4 Startul
Startul se va da in data si la ora stabilita de organizator si anuntata pe site-ul evenimentului (www.sportalaiasi.ro). Localizarea zonei de start va fi publicata pe pagina oficiala.

13.5 Retragerea din concurs / Abandon
a) Retragerea din concurs din alt motiv decât cel de accident se poate face doar la punctele de control sau zona start/sosire. Participantul care nu mai poate sau nu doreste sa continue concursul are obligatia sa se deplaseze pana la cel mai apropiat punct de control sau la punctul de start/sosire, preda numarul de concurs si cip-ul si este considerat retras.
b) Participantii care se deplaseaza mai incet au obligatia de a fi atenti pentru a face loc celor care vin din spate, doresc si pot sa ii depaseasca.
c) Este interzisa modificarea cip-ului sau a numarului de concurs, instrainarea lor catre alta persoana, in acest caz participantul riscând neînregistrarea în punctele intermediare si/sau finale si descalificarea.

14. Protectia mediului inconjurator 

14.1. Este strict interzisa aruncarea deseurilor de orice fel in orice loc de pe traseu in afara celor amenajate sau la punctele de control. Cei care nu respecta aceasta regula vor fi descalificati.

15. Echipament 

15.1. Pentru proba de ciclism este recomandata casca de protectie, incaltaminte adecvată pentru proba de alergare.

16. Modificarea traseului, alte decizii privind desfasurarea concursului

16.1 Organizatorul poate modifica oricând traseul sau poate anula/opri competitia daca aceasta nu se poate desfasura in conditii de siguranta.

16.2 Orice decizie va fi luata de comitetul de concurs sau de directorul de concurs.

16.3 Organizatorul isi rezerva dreptul de a aduce modificari asupra informatiilor afisate pe site, a regulamentului sau a programului, etc. Aceste modificari vor fi aduse la cunostinta participantilor cu minim 7 zile inaintea concursului, în cazul informatiilor afisate pe site-ul competitiei, sau cel tarziu la preluarea numerelor de concurs pentru informatii privind programul cursei.